نقدی بر عملکرد خانه هنرمندان مشهد در سال‌های اخیر

خانه هنرمندان مشهد در خیابان کوهسنگی حدود ۱۳ سال پیش تأسیس شد درحالی‌که مکان فعلی آن قبلاً به آتش‌نشانی تعلق داشت! در آن سالیان شهردار وقت «مهندس پژمان» هنرمندها را مورد حمایت قرار می‌داد و آوازه المان‌های شهر مشهد به کل کشور و حتی رویدادهای بین‌المللی نیز رسید. در سال ۹۳ شهردار مشهد عوض شد و در نتیجه رویکردها در ارتباط با فضاسازی شهری، مدیران و حال و هوای زیباسازی شهر نیز تغییر کردند. بنا بر آمار و ارقام شاهدیم که مشارکت هنرمندان در رویدادهای مختلف نیز کم و بالطبع آن تعداد آثار  نصب شده در شهر نیز کاهش یافت.

ازآنجایی‌که آثار هنری یک شهر نمایانگر روح هنری آن شهر است آیا کیفیت آثار و المان‌های موجود در سطح شهر را در خور شهر، شهروندان و هنرمندان مشهدی می‌دانید؟ درحالی‌که سالانه شاهد پرداخت رقم‌های بالایی در قالب قراردادهای هنری و جهت امور زیباسازی و طراحی المان‌های شهری هستیم آیا نتیجه مطلوب است؟ این در حالی است که بودجه یک سال زیباسازی شهر در دوره مهندس پژمان (شهردار سابق مشهد) معادل با قرارداد ساخت یک پاویون در سال اخیر بوده است! موضوعات و جانمایی آثار انتخابی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟! و آیا همه هنرمندان شهر سهم یکسانی در ارائه آثار و مشارکت در امور شهری دارا هستند؟ شاید نیاز به تغییر در دیدگاه‌های کارشناسان خانه هنرمندان و سیاست‌های مربوطه می‌باشد …

برای مطالعه مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.

طراحان گرافیک: جواد صابری، منصوره موسوی

محسن سراجی / مدير مسؤل رسانه خبری و تحلیلی هنر مشهد

مقالات

هملت، اتللو و شاه‌لیر

تراژدی‌های شکسپیر مانند «هملت»، «اتللو» و «شاه‌لیر» با داستان‌های غم‌انگیز و فلسفی خود به بررسی پیچیدگی‌های انسانی و تقدیر می‌پردازند.

داستوری؛ تجربه‌ی خلاقانه بازی در دنیای هنر

به گزارش روابط عمومی مرکز آفرینش و توسعه فضاهای هنری سراج، دومین بازی فکری این مرکز با نام "داستوری" طراحی و رونمایی شد.

تئاتر ابسورد: یک بیان انقلابی

«تئاتر ابسورد» مارتین اسلین به تحلیل نمایش‌های ابسورد و بیان اضطراب و بی‌معنایی انسان مدرن می‌پردازد و آن را راهی برای مواجهه با واقعیت‌های پیچیده زندگی می‌داند.