به سهم شهرمان از هنر قانع نیستیم!
دغدغه ما در رسیدن شهرمان به سطح متناسبی از هنر ما را بر آن داشت تا به ارزیابی این موضوع بپردازیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که ما به سهم شهرمان از هنر قانع نیستیم.
چندی پیش استرابوردهایی در سطح شهرمان با مضامین مرتبط با حقوق عابران پیاده به نمایش درآمد. ذات مثبت این حرکت قطعاً شایسته تقدیر است و گامی است در راستای فرهنگسازی موثر برای این حق فراموش شده. اما نکته حائز اهمیت طراحیهای عجیب این استرابوردها بود. طراحی هایی که در برزخی میان انتقال حس نوستالژیک و طراحیهای سطحی گیر کرده بودند. این برزخ و بلاتکلیفی تا استفاده از شخصیتها هم پیش رفت. طوری که در یکی از استرابوردها کارکتر پویانمایی (( ماشینها )) را در ظاهری تقریباً ایرانی شده! میبینیم.
علیرغم مثبت بودن نمایش این استرابوردها و سعی در فرهنگسازی، نباید یادمان برود که در این مسیر نمایش و طراحی صحیح نقش بسیار مهمی در انتقال مفهوم دارد. در حال حاضر در زمانی زندگی میکنیم که تعداد زیادی از طراحان با سبکهای طراحی مختلف در شهرمان فعالیت میکنند، از طراحان واقع گرا تا طراحان شخصیتهای فانتزی و … چرا باید در این شرایط خروجی های طراحی که یقیناً بخش قابل توجهی از نمای شهرمان را به خود اختصاص میدهد اینگونه باشد؟
ذهن انسان در این حوزه به دو سو می رود، اول بلاتکلیفی و عدم زیرساختهای فکری لازم برای طراحی و اجرای این استرابوردها و دوم رویکردهای کاهش هزینه.
ممکن است یکی از عوامل یا هر دوی آنها باعث این وضع شده باشند اما در هر صورت لزوم اصلاح این مسیر کاملاً حس میشود!
امیدواریم در ادامه مسیر فرهنگ سازی در زمینههای مختلف مسئولین محترم با ایجاد اتاق فکرهای تخصصی و همچنین دعوت از هنرمندان و استعدادهای هنری شهرمان سطح کیفی این طراحی ها را افزایش دهند. قطع به یقین افزایش سطح کیفی منجر به تقویت قدرت محتوا در انتقال مفاهیم مورد نظر خواهد شد.
سهم شهر ما از هنر بیشتر است…
محسن سراجی / مدير مسؤل رسانه خبری و تحلیلی هنر مشهد