خراسان در چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی
چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی توسط اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها و با حضور فعال هنرمندان، دانشگاهیان، پژوهشگران، نگارخانه ها، انجمن ها، مراكز و مؤسسات هنری برگزار شد.
رویکرد این جشنواره بر پایه “هنرمتعالی برای مردم”؛ هنری خلاق، وحدت بخش، امید آفرین، هویت مند و زمینه ساز تمدن نوین اسلامی بود. این جشنواره در رشته های تصویرسازی،خوشنویسی، رسانههای هنری جدید (پرفورمنس آرت، چیدمان و ویدئوآرت)، سرامیک، طراحی گرافیک، عکاسی، کارتون و کاریکاتور، مجسمه، نقاشی و نگارگری برگزار شد.
بخش های این جشنواره شامل موارد زیر بود:
- نمایش آثار منتخب بخش طوبای زرین (رقابتی)
- بخش ویژه با موضوع ایثار و فداکاری (رقابتی)
- بخش کیوریتوریال(غیر رقابتی)
- بخش مقالات (غیر رقابتی)
- بخش ویژه نظامی گنجوی (غیر رقابتی)
- بخش ویژه استان ها (غیر رقابتی)
- برگزاری نمایشگاه آثار اساتید با عنوان آینه در آینه (از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و حوزه هنری)
- تجلیل از مفاخر هنرهای تجسمی
نمایشگاه آثار راه یافته به چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در محل فرهنگستان هنر تا ۳۰ بهمن در حال برگزاری بود. آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر عصر جمعه ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد.
سخن محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم: یکی از امتیازات بزرگ برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر، برگزاری استانی این رویداد بود که از دستاوردهای اصلی به حساب میآید و همان عدالت فرهنگی است که بر آن تاکید داشتیم. عدالت فرهنگی یعنی اینکه در همه جای کشور که آمیخته با فرهنگ و هنر است، زمینه بروز جوانان مستعد فراهم شود. تلاش میکنیم سال های آینده به ویژه برای دوره پانزدهم جشنواره هنرهای تجسمی فجر این موضوع مدنظر قرار گیرد.
در نهایت منتخبان این دوره از جشنواره معرفی شدند که در این بین به موارد زیر برای خراسانی ها می توان اشاره کرد:
انتخاب استان خراسان رضوی به عنوان استان برتر برگزیده و انتخاب آقای غلامرضا خلیلی به عنوان مدیر هنری برگزیده