برگزاری شبی برای پاسداشت «کیوان ساکت»
هفتصد و پنجاه و سومین شب از شبهای بخارا به بزرگداشت کیوان ساکت، نوازنده تار، سهتار، و آهنگساز اختصاص دارد.
این نشست با همکاری مجله بخارا و موسسه فرهنگی و هنری فرهیزش در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه دهم تیر ۱۴۰۳ با سخنرانی میرجلالالدین کزازی، کامبیز روشنروان، بیژن کامکار، امیرحامد موسوی و علی دهباشی و همراه با پیام تصویری یدالله کابلی در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار میشود.
در این مراسم قطعاتی با آواز وحید تاج و نوازندگی پاشا هنجنی نوازنده نی، سیاوش ساکت نوازنده تنبک و کیارش ساکت نوازنده تار اجرا میشود. همچنین در این شب نماهنگ «سرپنجه» به تهیهکنندگی غزاله عربگل پخش خواهد شد. این نماهنگ برشی از زندگی حرفهای کیوان ساکت را به نمایش میگذارد.
کیوان ساکت (متولد ۱۳۴۰) در خانوادهای فرهنگی در شهرستان مشهد به دنیا آمد. از همان کودکی با تشویق پدر و مادر خویش به موسیقی و نقاشی پرداخت. مادر وی رییس بزرگترین دبیرستان دخترانه ارض اقدس مشهد و پدر وی موسس بزرگترین دراگ استور خراسان بنام دراگ استور کیوان بود. نخستین درسهای موسیقی را از دایی خویش منوچهر زمانیان در «کارگاه موسیقی کودکان و نوجوانان» که توسط صدا و سیمای وقت در مشهد تاسیس شده بود فرا گرفت. سپس مدت کوتاهی نزد حمید متبسم به فراگیری ادامه داد. در آن زمان کیوان ساکت در «دانشسرای هنر تهران» تحصیل میکرد و تابستانها به مشهد میآمد. پس از آن تار را بدون استاد و به تنهایی آموخت. او در این زمینه تنها چند ملاقات کوتاه با حسین علیزاده در کانون چاوش آن زمان داشت.
در سال ۱۳۶۹ به دعوت زندهیاد پرویز مشکاتیان به گروه «عارف» به عنوان سُولیست تار دعوت شد و این همکاری تا هنگام فوت مشکاتیان ادامه داشت. حاصل این همکاری آثاری است نظیر: «افشاری مرکب»، «افق مهر»، «وطنِ من» با صدای ایرج بسطامی، «مقام صبر» با صدای علیرضا افتخاری و برگزاری کنسرتهای متعدد در داخل و خارج از ایران که در تمامی آنها ساکت سولیست تار بود.
وی در سال ۱۳۷۵ گروه وزیری را تاسیس کرد؛ این گروه در اغلب نقاط جهان اجراهای متعددی داشته است.
از آلبومهای او میتوان به عناوین زیر اشاره کرد: «جامهدران»، «سبکبال»، «دیدار شرق و غرب»، «فسانه» (با صدای ایرج بسطامی)، «بی کاروان کولی» (با صدای ایرج بسطامی)، «ای وطن» (با صدای فاضل جمشیدی)، «آشنایی با آواز دشتی» (با صدای رضا شاکری)، «شرق اندوه»، «شبی با خورشید»، «یادگار خون سرو»، «آن سوی آب و گل»، «قاصدک»، «رقص انگشتان» (ضبط شده در استودیو چایکوفسکی در مسکو)، «نای شکسته» (با صدای امیر تفتی)، «میتراود مهتاب» (با صدای سالار عقیلی)، «کی میرسد باران» (با صدای سینا سرلک) و «یک خانه پُر زِ مَستان» (البوم تصویری کنسرت سال ۹۱ با صدای سالار عقیلی).
خانه اندیشمندان علوم انسانی: خیابان نجاتالهی (ویلا)، چهارراه ورشو، تالار فردوسی